Tapahtumakalenteri

7.10.2023 Tulevaisuusseminaari ja Eloilta Kalajoella
21.10.2023 Retki Harjulan Maito Oy:lle ja Jyväjemmarirokkiin Seinäjoelle
2.-4.11.2023 Retki Syysparlamenttiin Lappeenrantaan (yhteinen linja-autokyyti)
18.11.2023 Pikkujoulut
22.12.2023 Joulutulet

 

Kpmanujen Instagram kasvukaudella 2023

Kesäsomea pääsee kaikki maataloutta ihmettelevät ja tekevät toteuttamaan! Merkitse omiin julkaisuihisi #manutpellolla ja @kpmanut, niin olet mukana kertomassa kpmanujen kautta, mitä maalla tapahtuu kasvukaudella. Muista tarkistaa että Instagramin tarinoissa ja julkaisuissa merkinnät aktivoituvat.

Tämän lisäksi Keski-Pohjanmaan MTK-yhdistyksille jaetaan kesälle päivitysvuorot, jotta näemme, miten hommat sujuu eri puolilla maakuntaa.

Kpmanut-WhatsApp-ryhmä

Keski-Pohjanmaan maaseutunuorilla on oma WhatsApp-ryhmä, jossa välitetään tietoa paikallisista ja alueellisista tapahtumista. Se on kaikille avoin tiedonvälityskanava. Ryhmään voit liittyä tästä

Maaseutunuoret toimivat ja vaikuttavat

Maaseutunuoret ovat osa MTK-järjestöä. MTK-yhdistyksissä toimii maaseutunuorten kerhoja. MTK Keski-Pohjanmaan liitossa ja MTK:n keskusliitossa on maaseutunuorten valiokunnat, jotka järjestävät toimintaa maakunnan ja valtakunnan tasolla kaikille maaseutunuorille.

Toiminta on hauskaa yhdessäoloa, ammattiasioita ja kouluttautumista järjestötyöhön. Maaseutunuoret tekevät opinto- ja tutustumismatkoja sekä järjestävät juhlia ja tapahtumia. Toiminta tarjoaa samanhenkistä seuraa, johon verkostoitumista ei tarvitse katua. Maaseutunuoret pyrkivät myös tarjoamaan ajanmukaisen kuvan maaseudusta ja maataloudesta muun muassa sosiaalisen median kautta.

Mistä saat tietoa?

Ensimmäisen tärkeistä nettisivuista oletkin löytänyt, kun kerran tätä luet. Täältä löydät perustiedot siihen, kuinka löydät toimintaa ja pääset siihen mukaan. Toinen on maaseutunuoret.fi, joka kertoo enemmän ajankohtaisia asioita valtakunnan tasolla.

Keski-Pohjanmaan Maaseutunuoret löytyvät Instagramista @kpmanut ja valtakunnallista toimintaa löytyy @mtk.maaseutunuoret. Tule seuraamaan!

Facebookista löytyy avoimia maaseutunuorten ryhmiä, joista saat tietoa tapahtumista maakunnassamme ja valtakunnan tasolla. Keski-Pohjanmaan ryhmä löytyy nimellä Keski-Pohjanmaan maaseutunuoret ja valtakunnallinen ryhmä ihan vaan Maaseutunuoret nimellä.

Liity myös WhatsApp-ryhmään. Katso Kpmanut-WhatsApp-ryhmä.

Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten VeriRyhmä - ojenna kätesi!

Keski-Pohjanmaan maaseutunuoret tahtovat tehdä osuutensa veripalveluiden toiminnan tukemiseksi. Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten oma VeriRyhmä on porukka, johon kannattaa liittyä verenluovutuksen yhteydessä. Kuinka pääset mukaan?

1. Tee verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi
2. Varaa aika veripalvelutoimistoon tai käy verenluovutustilaisuudessa. Ilmoittaudu osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus
3. Luovutushaastattelussa ilmoita itsesi Keski-Pohjanmaan maaseutunuoret -VeriRyhmään.

Instagramin postauksiin tägää @kpmanut, @veripalvelu ja paikallinen veripalvelu (meidän alueella Seinäjoki ja Oulu järjestää tilaisuuksia).

Ojenna kätesi!

Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten valiokunta 2023

MTK Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten valiokunnassa on jäseniä liki jokaisesta liiton yhdistyksestä. Maaseutunuorten valiokunta on linkki maaseutunuorten kerhojen, tuottajayhdistysten, johtokunnan ja keskusliiton välillä. Valiokunnalla on oma asiamies, joka hoitaa sen juoksevia asioita. Valiokunta tuo nuorten näkökulmaa esille maatalouden ja maaseudun asioihin ja pyrkii viemään sitä eteenpäin järjestössä. Valiokuntatyöskentely tarjoaa näkymiä sekä kontakteja laajempiin toiminta- ja vaikutusmahdollisuuksiin.

Alta näet, kuka on sinua lähin valiokunnan jäsen. Koskipa kysymyksesi sitten toimintaa, tai olipa sinulla ajatusta tai idea asiasta, jota maaseutunuoret voisivat edistää, niin ota rohkeasti yhteyttä! Valiokuntalaisten kautta pääset näppärästi mukaan myös oman yhdistyksesi ja Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten toimintaan.


Valiokunnan puheenjohtaja on Markus Kivelä ja varapuheenjohtaja Jukka Rantala. Aleksi Tuominiemi on maaseutunuorten edustaja MTK Keski-Pohjanmaan johtokunnassa (aleksi.tuominiemi(at)gmail.com; 040 5021 842).

Lisäksi valiokunnan kokouksissa on mukana Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan yhteinen keskusliiton maaseutunuorten valiokunnan edustaja, joka on vuodet 2021-2023 Antti Tyynelä Vetelistä (antti.tyynela(at)hotmail.fi puh. 0400 161 126). Anttiin voi olla yhteydessä erityisesti maaseutunuorten valtakunnalliseen toimintaan liittyvissä asioissa.

Maaseutunuorten asiamies on Niko Hyppönen (yhteystiedot löytyvät täältä).