Takaisin RUOKAMARSSI Ylivieskan Ryskypäivillä 22.3.2024

Ajankohtaista

RUOKAMARSSI Ylivieskan Ryskypäivillä 22.3.2024

15.03.2024

MTK Keski-Pohjanmaa ja MTK Pohjois-Suomi järjestävät RUOKAMARSSIN Ylivieskan Ryskypäivillä 22.3.2024 klo 9-10

MTK järjestää viikolla 12. Ruokamarsseja eri puolella Suomea ja meidän alueella se järjestetään Ylivieskan Ryskypäivillä perjantaina. Järjestö toivoo paikalle 40 traktoria.

Mikäli haluat osallistua Ruokamarssiin (traktorien ajoon) ilmoita yhteystietosi liittoon mahdollisimman pian. Ilmoita osallistumisesi puhelimitse: Niko Hyppönen 050 433 6432 tai Kati Uusimäki 050 438 4444. Osallistujien nimet lisätään Ruokamarssia varten luotavaan whatsapp ryhmään, jossa jaetaan tietoa tapahtumasta mm. reitistä ja aikataulusta.

Voit osallistua Ruokamarssille, vaikka sinulla ole käytössäsi traktoria ns. "jalkamarssille" ja saapua kello yhdeksäksi Ryskymessujen konekentälle (Ollilanojankatu 1).

Miksi Ruokamarssi järjestetään?

Pidämme pyörät pyörimässä, vaikka muut koittavat seisoa. Kaupasta riippuu kauanko meidän pyörät pyörii!

Nyt on tullut aika muistuttaa kauppaa siitä, että jos ja kun se haluaa myydä suomalaisia elintarvikkeita, joita kuluttajat haluavat ostaa, sillä on hintansa.

Me emme pysty tuottamaan talkoilla laadukasta ja vastuullista ruokaa!

On tullut aika muistuttaa päättäjiä siitä, että hallitusohjelman kirjaukset kilpailu- ja elintarvikelakien uudistamisesta on laitettava täytäntöön nyt.

Me emme liity lakkoilurintamaan vaan näytämme, että maaseudulla traktorit liikkuvat. Hallitusohjelman kirjaukset tulee nyt toteuttaa.

Muistutamme kuluttajia siitä, että teemme joka päivä töitä sen eteen, että antibioottikuurin saa vain apteekista ruuan sijaan, kananmunia ja lihaa voi syödä ilman pelkoa salmonellasta, marjoja voi syödä ilman pelkoa ruokamyrkytyksestä ja suomalaisesta lihasta tehdyssä kestomakkarassa on hyvä maku, ei hepatiitti.

Ruokamarssin pääviesti on tyytymättömyys ruokaketjun tulonjakoon.

 

Iskulauseita Ruokamarssille:

No farms – no food

Halpuutus on hanurista

Kauppa kuristaa, hallinto puristaa

Omaa ruokaa – kuinka kauan?

Kaupan päälle paha mieli

Missä on kaupan vastuu?

Kauppa kyykyttää

Kauhalla vaaditaan, lusikalla annetaan

Kauppa kuorii kermat

Vaatimuksia vaatimusten perään…

Reiluutusta, ei halpuutusta!

Rahat ja hermot loppu

Näpit irti meidän maista

Vaikea olla vihreä, kun tili punaisella

Yhtä halpa kuin halvin on maajussin palkka

Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten

 

Traktoreiden osallistumisohje

Traktorikulkueeseen osallistuvien tulee jättää riittävä väli edellä ajavaan traktoriin, jotta ei aiheuteta vaaratilanteita ja liikennehaittaa esim. pelastustoimelle. Traktorit kokoontuvat kulkueeksi odotuspaikoille: ABC Ylivieska Joutsentie parkkialue ja Rehutie länteen Lantmännen Feedin rehutehtaan risteyksestä. Idästä 27-tietä saapuvat kokoontuvat Rehutielle. Pohjoisesta 86-tietä, etelästä 63-tietä ja lännestä 27-tietä saapuvat kokoontuvat ABC Joutsentielle. Traktorit lähtevät odotuspaikoista kohti Savaria n. klo 8.40. Molemmista suunnista tulevat kääntyvät 27-tieltä Ollilanojankadulle ja ns. Prisman ympyrän kautta Savari Keskukselle parkkiin.

Traktoreiden saapuminen Rysky-alueelle perjantaina 22.3.2024 klo 9. Rysky-alueelta on varattu paikoitustilaa 40:lle traktorille. Jos traktoreita saapuu enemmän, loput ohjataan kauemmaksi Rysky-alueesta parkkiin (K-Raudan pihaan). Traktorit poistuvat omaan tahtiinsa päivän aikana sen mukaan, miten niiden kuljettajat haluavat lähteä kotimatkalle tapahtumasta.  Liikenteenohjauksesta ja paikoituksesta sekä järjestyksenvalvonnasta ja opastuksesta vastaa Rysky-päivät 2024-tapahtumaorganisaatio.


 

HUOM! Traficomin mukaan viljelijä voi tietyin edellytyksin ajella traktorillaan mielenilmaukseen kevyemmin verotetulla polttoöljyllä, eikä tarvitse maksaa 5 euron päivämaksua. Lue lisää traktorin päivämäksusta.