null Niko Hyppönen maaseutunuorten asiamieheksi

Uutinen

Niko Hyppönen maaseutunuorten asiamieheksi

28.12.2020

Vuoden vaihteessa MTK Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten toiminnan vetäjänä aloittava Niko Hyppönen esittäytyy.

Terve!

Mää oon Niko Hyppönen. Alotan sivutoimiset tehtävät MTK Keski-Pohjanmaassa maaseutunuorten asiamiehenä opintojeni ohella. Opiskelen maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi Helsingin yliopistossa maatalousekonomia pääaineenani. Taustalta löytyy agrologin tutkinto (AMK). Maatalouskasvatuksen olen saanut Käläviällä lapsuuden kodissa, jossa maitotilan arki tempaisi jo varhain mukaansa - se kasvatti ja kiinnosti. Myöhemmin työt lomituspalveluissa, opiskelut ja jatkuva kiinnostus maataloutta kohtaan ovat ohjanneet elämää tähän hetkeen. Nyt saan tutkia ja oppia lisää maataloudesta, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

Maaseutunuoret, eli manut ovat maatalouden nuoria suunnannäyttäjiä. Rohkeita maatalouselämään heittäytyjiä - oikeita tulevaisuuden yrittäjiä kestävän ruuan asialla. Maaseutunuorten asiamiehenä olen tukemassa ja mahdollistamassa heidän toimintaansa Keski-Pohjanmaalla sekä heidän vaikutustaan valtakunnallisesti. Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää toimintaa yhdessä heidän kanssaan. Oletpa jo mukana toiminnassa, kiinnostunut tulemaan mukaan tai tahdot auttaa sen kehittämisessä, niin älä epäröi ottaa yhteyttä!

Kulunut vuosi on alleviivannut, kuinka merkityksellisiä hyvät porukat ovat. Maaseutunuoret jakavat haasteet ja parhaat ideat. He etsivät parempia näköaloja silloin, kun oraat ei nouse. He tarjoavat parastaan, olivatpa laarit täynnä tai ei. He pitävät hauskaa ja nauttivat elämästä maaseudulla - ja jos kyyin saavat niin saattaa ne kaupunkisaki käyä.

Ens tiistaina syttyy teitten varsille perinteiset joulutulet. Isoja kokoontumisia niiden ympärille ei järjestetä, mutta niiden viesti on sitäkin vahvempi: "Kiitos, kun valitset kotimaista".

Maukasta, turvallista ja rauhallista joulua,

Niko