Takaisin MTK Keski-Pohjanmaan syyskokouksessa valittiin uusia luottamushenkilöitä liiton johtokuntaan

Tiedote

MTK Keski-Pohjanmaan syyskokouksessa valittiin uusia luottamushenkilöitä liiton johtokuntaan

10.12.2021

MTK Keski-Pohjanmaa ry:n syyskokous kokoontui hybridikokouksena etänä ja Kälviän opistolla perjantaina 10.12.2021. Kokouksessa valittiin uusia luottamushenkilöitä tuottajaliiton johtokuntaan sekä käytiin vilkasta keskustelua tuulivoima- ja siirtolinjahankkeisiin liittyen.

Liiton johtokuntaan valittiin erovuoroisten tilalle maidontuottajat Katja Honkonen Perhosta, Anne Ilola Reisjärveltä ja Markus Kivelä Kälviältä. Kivelä ja Honkonen jatkoivat pestiään, kun Ilola valittiin uutena.
Liiton johtokuntaan valittiin erovuoroisten tilalle maidontuottajat Katja Honkonen Perhosta, Anne Ilola Reisjärveltä ja Markus Kivelä Kälviältä. Kivelä ja Honkonen jatkoivat pestiään, kun Ilola valittiin uutena.

Kokouksen avasi MTK Keski-Pohjanmaan johtokunnan puheenjohtaja Atso Ala-Kopsala Toholammilta, joka avauspuheessaan toi esiin huolensa tulevaisuuden näkymistä. Hybridikokouksen puheenjohtajaksi valittiin maanviljelijä Markku Pajala Kälviältä.

Kokouksen sihteeri toiminnanjohtaja Jan-Ove Nyman sekä kokouksen puheenjohtaja maanviljelijä Markku Pajala Kälviältä

 

Kokouksessa esitelmät metsätalouden ajankohtaisista aiheista pitivät MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola sekä MHY Keskipohjan toiminnanjohtaja Pentti Etelämäki. Mäki-Hakola nosti esiin käytännön esimerkkejä taksonomiasta kansainvälisen edunvalvonnan puolelta ja muistutti merkittävistä lakiuudistuksista Suomessa: luonnonsuojelulaki ja kaavoitus- ja rakentamislaki. Uhkana on, että kaavoitusta aletaan käyttämään suojelutarkoituksissa, mihin sitä ei pidä käyttää. 
 
Pentti Etelämäki nosti esiin alueellamme käynnistyneen Fingridin voimajohtohankkeen Jylkkä-Alajärvi, mikä herätti kokousväessä erittäin vilkasta keskustelua ja epäilyksiä linjaehdotusten perusteista. Etelämäki kannusti maanomistajia omaan aktiivisuuteen, mutta myös ottamaan yhteyttä edunvalvontaan.
 
Kokouksessa valittiin MTK Keski-Pohjanmaan johtokuntaan erovuoroisten tilalle maidontuottaja Katja Honkonen Perhosta, maidontuottaja Anne Ilola Reisjärveltä sekä maidontuottaja Markus Kivelä Kälviältä. Honkonen ja Kivelä uusivat pestinsä ja Ilola aloitti tehtävässä uutena pitkäaikaisen luottamushenkilön Markku Kiljalan jättäydyttyä pois. Muista kokousasioista tiedotamme tarkemmin ensi viikolla.
 
Lisätietoja:
Jan-Ove Nyman, toiminnanjohtaja, 045 129 4427 
Atso Ala-Kopsala, puheenjohtaja, 050 349 3278