Takaisin Maaseutunuorten edustajaksi MTK:n johtokuntaan tai metsäjohtokuntaan?

Ajankohtaista

Maaseutunuorten edustajaksi MTK:n johtokuntaan tai metsäjohtokuntaan?

06.05.2024

MTK:n johtokunta edustaa keskusliittoa ja johtaa sen toimintaa. Johtokuntaan kuuluvat valtuuskunnan kolmeksi vuodeksi kerrallaan valitsemat ensimmäinen, toinen ja kolmas puheenjohtaja sekä kuusi muuta jäsentä. Johtokunnan jäsenet pyrkivät edustamaan mahdollisimman hyvin koko maata ja sen tuotantosuuntia.

Nyt yllä kuvailtuun MTK:n keskusliiton johtokuntaan haetaan maaseutunuorten edustajaa vuosille 2025–2027. 

  • Maaseutunuorten luottamustehtävä Keskusliitossa avaa poikkeuksellisen ikkunan MTK:n toimintaan ja edunvalvonnan ytimeen. Maaseutunuorten edustaja on täysivaltainen johtokunnan jäsen.
  • Maaseutunuorten johtokuntaedustaja edustaa tehtävässä kaikkia maaseutunuoria – tuotantosuuntaan tai alueeseen katsomatta; hän tuo nuorten ja tulevaisuuden tuottajien näkökulmaa järjestön yhteiseen päätöksentekoon ja toimii linkkinä maaseutunuorten ja johtokunnan toiminnan välillä.
  • Jokaisella MTK-liitolla on mahdollisuus esittää yhtä ehdokasta valittavaksi. Hakea voi MTK:n jäsen, joka 1.1.2025 on enintään 35-vuotias ja saa oman MTK-liiton tuen ehdokkuudelle.

Myös metsäedunvalvontaa kokoavaan MTK:n metsäjohtokuntaan valitaan syksyllä 2024 ensimmäistä kertaa maaseutunuorille oma täysvaltainen edustaja! 

  • Maaseutunuorten metsäjohtokuntaedustaja on tasa-arvoinen ja täysivaltainen MTK:n metsäjohtokunnan jäsen. Kausi on kolmivuotinen.
  • Metsäjohtokunnassa tehtävänä on edustaa kaikkia nuoria metsänomistajia; Tuoda nuorten ja tulevaisuuden metsänomistajien näkökulmaa järjestön yhteiseen päätöksentekoon ja toimia linkkinä maaseutunuorten, metsänhoitoyhdistysten ja metsäjohtokunnan toiminnan välillä. Metsäjohtokuntaedustaja edustaa metsänomistajia myös MTK-Keskusliiton maaseutunuorten valiokunnassa. 
  • Tätä paikkaa voi hakea MTK:n jäsenenä olevan metsänhoitoyhdistyksen jäsen, joka 1.1.2025 on enintään 35-vuotias ja joka saa oman metsänhoitoyhdistyksen tuen ehdokkuudelle.

 

Lue lisää molemmista maaseutunuorten edustustehtävistä täältä

Maaseutunuorten nykyinen johtokuntaedustaja Susanna Valtonen ja metsäjohtokunnan nykyinen edustaja Mikko Tukeva ovat myös kertoneet maaseutunuorten Instagram- tilillä johtokuntaedustajan ja metsäjohtokuntaedustajan arjesta. Instagram-tiliin ja Susannan ja Mikon arkeen pääset tutustumaan @mtk.maaseutunuoret

 


 

Haemme nyt ehdokkaita MTK Keski-Pohjanmaan alueelta!

Huomioithan kuitenkin, että valitut edustajat edustavat koko Suomen maaseutunuoria. Voit hakea molempiin paikkoihin, mutta valituksi voit tulla vain toiseen. Syysparlamentissa äänestetään ensin MTK:n johtokuntapaikasta.

 

Hakuaikaa sinulla on 15.7.2024 klo 15.00 sakka!

Hakulomakkeelle pääset tästä

Keski-Pohjanmaan liiton maaseutunuorten hakemukset käsitellään maaseutunuorten valiokunnan kokouksessa 22.7. klo 12.00. Paikalle tähän kokoukseen kutsutaan myös hakijat. Valiokunta valitsee hakijoista ehdokkaan ja liiton johtokunta hyväksyy valinnan seuraavassa kokouksessaan.  

Valinta kunkin MTK- liiton ehdokkaiden kesken valmistellaan syysparlamentissa  24.–26.10.2024 Jyväskylässä. Huomioithan, että liiton valitseman ehdokkaan tulee siis päästä paikalle Syysparlamenttiin. Lopulliset nimeämiset (maaseutunuorten Syysparlamentin valmistelun perusteella) tehdään MTK:n syysvaltuuskunnassa. Edustajan toimikausi alkaa 1.1.2025.

 

Voit lukea lisää hakuprosessista täältä

 

Mikäli sinulla on kysyttävää, soita tai laita viestiä:

Niko Hyppönen, MTK Keski-Pohjanmaan kenttäpäällikkö

050 433 6432, niko.hypponen@mtk.fi

Antti Tyynelä, MTK:n Maaseutunuorten valiokunnan jäsen ja maaseutunuorten edustaja Keski-Pohjanmaan tuottajaliiton johtokunnassa

040 016 1126, antti.tyynela@hotmail.fi