Takaisin KUTSU: Jos lehmät puhuisivat -näyttelykiertue saapuu Kokkolaan Kallentorille!

Tiedote

KUTSU: Jos lehmät puhuisivat -näyttelykiertue saapuu Kokkolaan Kallentorille!

28.06.2022

Jos lehmät puhuisivat- näyttelykiertue kiertää Keski-Pohjanmaalla neljällä paikkakunnalla osana MTK Keski-Pohjanmaan ja sen yhdistysten 100-vuotisjuhlia. Näyttelykiertue saapuu Kokkolaan Kallentorille ja avajaiset pidetään perjantaina 1.7. klo 18.00.

Kokkolan näyttelyn teema on ``Visiot ja kohtaamisia´´ Kuvaaja: Asko Salmi
Kokkolan näyttelyn teema on ``Visiot ja kohtaamisia´´ Kuvaaja: Asko Salmi

Jos lehmät puhuisivat -näyttelyn on tuottanut Katja Mahal. Näyttely on ollut nähtävillä aiemmin muun muassa Berliinissä ja Suomen maatalousmuseo Sarassa. Mahal kuvaa näyttelyn syntyä ja herättämää pohdintaa:

- Mitä koemme lehmien parissa? Mitä lehmät kertovat meille? Näitä kysymyksiä on tutkittu Jos lehmät puhuisivat -yhteisötaideprojektissa. Parin vuoden aikana kerättiin ympäri Suomea lähes tuhat lehmiin liittyvää kuvaa, veistosta ja tarinaa. Materiaalista koottiin kiertävä, joka kerta muotoaan muuttava näyttely, Mahal taustoittaa

- Kokkolaan näyttely saapuu teemalla visiot ja kohtaamisia, Mahal kertoo.

 

Näyttelyn avajaiset käynnistävät samalla myös Kokkolan kesäviikot. Kokkolan kaupungin kulttuurituottaja Berit Store toivottaa näyttelyn ja näyttelykävijät tervetulleeksi Kokkolaan:

- Tervetuloa! Näyttely on hieno lisä Kokkolan kesään ja osa kesän kulttuuriohjelmaa. Näyttelyn avajaisissa esiintyy Kokkolan kesäsoittokunta, Store iloitsee.

 

Paikalliset MTK-yhdistykset huomioivat avajaisissa myös lapset. Lasten on mahdollista tuoda avajaisiin piirustuksia aiheella Unelmien maatila. MTK-Kokkola tarjoaa piirustukset tuoneille avajaisissa jäätelöt. Lapset voivat suorittaa avajaisissa myös polkutraktorin ajokortin, jonka myöntää MTK-Lohtaja. Ajokokeessa käytetyt polkutraktorit lahjoitetaan myöhemmin päiväkoteihin.

 

Kokkolan näyttely järjestetään Kallentorilla (Pitkänsillankatu 15, Kokkola) 1.-17.7. ja näyttely on osa Kokkolan Kulttuurikesää. Avajaisia juhlitaan 1.7. kello 18.00. Avajaisissa kuullaan puheita sekä musiikkia. Musiikista vastaa Kokkolan Kesäsoittokunta. MTK Keski-Pohjanmaan varapuheenjohtaja Henna Vuotila sekä näyttelyn tuottaja Katja Mahal saavat puheenvuorot. Lisäksi näyttelyyn tuo tervehdyksen Kokkolan kaupungista sivistysjohtaja Terho Taarna ja paikalliset MTK-Kokkola ja MTK-Lohtaja, jotka myös täyttävät 100 vuotta.

 

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi!

 

Näyttelyn seuraavat paikkakunnat ovat Kaustinen (11.7.) ja Toholampi (12.7.).


Niko Hyppönen

Kenttäpäällikkö

050 433 6432