Takaisin KUTSU: Jos lehmät puhuisivat -näyttelykiertue alkaa Kalajoelta 9.6. – avajaiset kello 12.00 Tapion tuvalla!

Tiedote

KUTSU: Jos lehmät puhuisivat -näyttelykiertue alkaa Kalajoelta 9.6. – avajaiset kello 12.00 Tapion tuvalla!

06.06.2022

Jos lehmät puhuisivat- näyttelykiertue kiertää Keski-Pohjanmaalla neljällä paikkakunnalla osana MTK Keski-Pohjanmaan ja sen yhdistysten 100-vuotisjuhlia. Näyttelykiertueen ensimmäinen näyttely avataan Kalajoelle Tapion tuvalle torstaina 9.6. klo 12.00.

Kalajoen näyttelyn teemana on
Kalajoen näyttelyn teemana on "Maiseman ja veden ääressä". Kuvaaja: Suvi Mansikka-Savolainen

Jos lehmät puhuisivat näyttelyn on tuottanut Katja Mahal. Näyttely on ollut nähtävillä aiemmin muun muassa Berliinissä ja Suomen maatalousmuseo Sarassa. Mahal kuvaa näyttelyn syntyä ja herättämää pohdintaa:

- Mitä koemme lehmien parissa? Mitä lehmät kertovat meille? Näitä kysymyksiä on tutkittu Jos lehmät puhuisivat -yhteisötaideprojektissa. Parin vuoden aikana kerättiin ympäri Suomea lähes tuhat lehmiin liittyvää kuvaa, veistosta ja tarinaa. Materiaalista koottiin kiertävä, joka kerta muotoaan muuttava näyttely.

Kalajoen näyttely järjestetään Tapion tuvalla (Matkailutie 3, Kalajoki) 10.-30.6. Avajaisia juhlitaan 9.6 kello 12. Avajaisissa kuullaan puheita, musiikkia ja runonlausuntaa. Musiikista vastaavat Lasse Kautto sekä Johanna ja Esa Rahja. Runonlausuntaa kuullaan Maija Kluukerilta. Puheenvuorot pitävät Kalajoen kaupungin valtuuston puheenjohtaja Miika Heikkilä, MTK Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Jan-Ove Nyman, MTK-Kalajoen puheenjohtaja Esa Rahja sekä näyttelyn tuottaja Katja Mahal.

 

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi!


Niko Hyppönen

Kenttäpäällikkö

050 433 6432