null Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten valiokunta piti aivoriihen

Tiedote

Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten valiokunta piti aivoriihen

23.3.2021

Anssi Hautala, Tomi Ojala ja Antti Tyynelä keskustelevat maaseutunuorten osuudesta MTK Keski-Pohjanmaan 100-vuotisjuhlassa.
Anssi Hautala, Tomi Ojala ja Antti Tyynelä keskustelevat maaseutunuorten osuudesta MTK Keski-Pohjanmaan 100-vuotisjuhlassa.

Lauantaina 20.3.2021 Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten valiokunta piti kokousta, jonka aivoriihissä keskusteltiin maaseutunuorten toimintaan liittyvistä asioista. Keskustelu oli aktiivista ja samalla tuli valiokuntalaiset tutuiksi myös uudelle maaseutunuorten asiamiehelle.

MTK Keski-Pohjanmaa täyttää vuonna 2022 100 vuotta. Tätä haluavat myös maaseutunuoret olla osaltaan juhlistamassa. Ideoita syntyi stand-up-illasta maatalousnäyttelyihin. Asian työstäminen jatkuu valiokunnassa.

Valiokunnassa käytiin kuulumiskierros ja kerrottiin eri yhdistysten maaseutunuorten toiminnasta. Paikoin toiminta on vilkasta, mutta paikoin eletään hiljaiseloa. Valiokunta kävi vilkkaan keskustelun siitä, kuinka toimintaa kehitetään. Luonnollisena nähtiin yhdistysrajat ylittävän toiminnan lisääminen: otetaan osaa naapurien toimintaan ja käydään vuoroin vieraissa. Tätä helpottamaan maaseutunuorten asiamies perustaa kattavan ja kaikille avoimen viestintäringin kevättalven 2021 aikana WhatsApp-sovelluksen pohjalle.

Koska isoja joukkoja kokoavan toiminnan järjestäminen on epävarmaa, haetaan yhteisen tekemisen meininkiä Instagram-kampanjan avulla. Samalla kerrotaan alueemme maataloudesta. Manut pellolla -kampanja kertoo jo varhain kevättalvesta alkaen siitä, kuinka kasvukauteen valmistautuminen alkaa, ja kuinka kasvukausi etenee alueellamme siihen saakka, kunnes sato on laarissa ja lumi peittää maan. Kampanjassa pyritään ottamaan huomioon eri tuotantosuunnat ja alueemme vahva kotieläintalous. Kampanjassa julkaistaan päivityksiä Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten Instagram-tilillä @kpmanut. Kampanja on kaikille avoin. Kuvia ja videoita jaettavaksi voi lähettää maaseutunuorten asiamiehelle WhatsAppiin tai merkitsemällä omat Instagram-julkaisut @kpmanut ja #manutpellolla -tunnisteilla. Lisäksi kasvukauden aikana pidetään IG-live-lähetyksiä, joissa kuullaan kuulumisia eri puolilta aluetta kasvukauden ja töiden etenemisestä.

Näiden kahden isomman asian lisäksi keskusteliin kummitila-toiminnan aktivoimisesta alueellamme sekä muusta liittotason maaseutunuorten toiminnasta. Käytiin läpi tilanne MTK:n johtokunnan maaseutunuorten jäsenen valinnasta syksyllä 2021, ja lopuksi kuultiin keskusliiton maaseutunuorten valiokunnassa istuvan Antti Tyynelän terveiset valtakunnallisesta ja kansainvälisestä maaseutunuorten toiminnasta.

 

Keski-Pohjanmaan maaseutunuorten valiokunnan puolesta,

Niko Hyppönen
maaseutunuorten asiamies

 


Niko Hyppönen

Maaseutunuorten asiamies

050 433 6432