Takaisin Jelppi ryhmän toiminta Keski-Pohjanmaalla

Tiedote

Jelppi ryhmän toiminta Keski-Pohjanmaalla

13.04.2022

Olemme saaneet paljon kyselyitä, kuinka alueella voitaisiin järjestää ja perustaa auttavia ryhmiä, jos maatilalla sattuu joku yllättävä ikävä tilanne. Tämän vuoksi kartoitamme alueen asukkaiden tarvetta ja halukkuutta osallistua Maaseudun tukihenkilöverkon organisoimaan Jelppi- toimintaan.

Maaseudun tukihenkilöverkko on 170 koulutetun vapaaehtoisen valtakunnallinen auttamisverkosto. Kohderyhmänä maaseudun asukkaat ja maatalousyrittäjät. Toimintamuotoina ovat puhelin- ja verkkoauttaminen sekä kotiin vietävä konkreettinen apu elämän erilaisissa kriisitilanteissa. Konkreettista apua antavat Jelppi-ryhmät, johon kuuluu 2–5 maaseudun tukihenkilöä. Ryhmä tarjoaa apua 1–3 päivän ajan. Auttamisen tavat ja määrä sovitaan aina yksilöllisesti. Jelppi-ryhmä voi tulla avuksi myös tilanteessa, jossa yrittäjän voimat alkavat hiipua ja työt kasaantua.

Jelppiryhmän toimintaan mukaan pääseminen vaatii koulutuksen, joka toteutetaan hybridinä eli 5x2h etänä ja livenä kaksi päivää. Tukiverkon seuraava koulutus on syksyllä keskiviikot 24.8., 31.8., 7.9., 14.9. ja 21.9. klo 17–19 sekä lähipäivät Kuopiossa la-su 1.-2.10. Koulutukseen valitaan henkilöt hakemuksen ja haastattelun perusteella. Koulutus on osallistujille maksuton. Vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi haluaisit jelppi-toimintaan mukaan, toimitetaan osoitteeseen tukihenkilo@mtlh.fi Kaikkiin hakemuksen jättäneisiin ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluaika Teamsin välityksellä. Mikäli osallistujia saadaan riittävästi (20), voidaan lähipäivien järjestämistä harkita toteutettavaksi Keski-Pohjanmaalla erikseen sovittuina päivinä. Maaseudun tukihenkilöverkon organisoimaan Jelppi-ryhmätoimintaan suositellaan osallistuttavan sen vuoksi, että Tukiverkossa on huomioitu auttamistyön vastuut, vakuutukset ja toimintaan osallistuvien auttajien jaksaminen. Kaikki toimintaan osallistuvat ovat vapaaehtoisia ja osallistuvat toimintaan omien voimavarojensa mukaan.

Lue lisää toiminnasta: Jelppi-ryhmä - Maaseudun tukihenkilöverkko (tukihenkilo.fi)

Vastaa ystävällisesti alla olevaan kyselyyn:

https://www.lyyti.fi/questions/fa9e9672d0

 

Ystävällisin yhteistyöterveisin

Suvi Lempiälä

Hankepäällikkö

Myötätuulta Tuottajalle 2 -hanke

MTK Keski-Pohjanmaa

Pitkänsillankatu 20c B 8

67100 Kokkola

040 920 9863

suvi.lempiala@mtk.fi