null Atso Ala-Kopsala jatkaa Keski-Pohjanmaan tuottajaliiton puheenjohtajana

Tiedote

Atso Ala-Kopsala jatkaa Keski-Pohjanmaan tuottajaliiton puheenjohtajana

21.1.2022

Keski-Pohjanmaan tuottajaliiton johtokunta käsitteli järjestäytymiskokouksessaan henkilövalintojen lisäksi tuottajaliiton 100-vuotisjuhlaa, lomituspalveluiden uudistusta, maatalouspolitiikan haasteita sekä voimalinjahanketta. 

Keski-Pohjanmaan tuottajaliiton puheenjohtajana jatkaa Atso Ala-Kopsala Toholammilta.
Keski-Pohjanmaan tuottajaliiton puheenjohtajana jatkaa Atso Ala-Kopsala Toholammilta.

MTK Keski-Pohjanmaan johtokunta valitsi 21.1. pitämässään järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajaksi Atso Ala-Kopsalan Toholammilta ja varapuheenjohtajaksi Henna Vuotilan Himangalta. Atso Ala-Kopsala on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2015.

MTK Keski-Pohjanmaa täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Sen johdosta tuottajaliiton vuosi täyttyy erityisestä ohjelmasta. Tiedossa on omien tuottajayhdistysten aktivointia, kesällä valokuvanäyttely sekä 100-vuotisen historian tallettaminen dokumenttielokuvan ja äänikirjan muotoon. Syksylle on suunnitteilla yhteinen juhla, jos korona sallii. Juhlavuosi kasvattaa myös työmäärää, minkä vuoksi tuottajaliitto käynnistää kesätyöntekijän haun.

Johtokunta sai kuulla tilannekatsauksen aluetta koskettavasta lomituspalveluiden paikallisyksikköuudistuksesta. Projektipäällikkö Sanna Niemi Toholammin lomituspalveluyksiköstä kertoi uudistuksen etenemisestä ja tavoitteista. Muutos on iso sekä lomittajille, lomitushallinnolle että lomituspalveluita käyttäville yrittäjille. Jotta muutos olisi mahdollisimman sujuva, MTK Keski-Pohjanmaa valmistelee yhdessä projektipäällikön kanssa yhteistoimintaryhmän perustamisen. 

Johtokunta keskusteli maatalouspolitiikan ajankohtaisista aiheista. Erityistä huolta herättää epäselvyydet ja viivytykset eläinpalkkiouudistuksessa.
- Eläinpalkkiouudistuksen sotkut ja asiaan herääminen aivan liian myöhään heikentävät karjatilallisten oikeusturvaa, Ala-Kopsala totesi.

Kokouksessa todettiin Jylkkä-Alajärvi välisen voimalinjahankkeen laaja vaikutus alueellemme. Tuottajaliittoon tulee yhteydenottoja maanomistajien oikeusturvan varmistamiseksi monelta taholta.
- Voimalinjan tarve kasvavan kysynnän vuoksi ymmärretään, mutta sen aiheuttama epäoikeudenmukainen maanomistajien kohtelu ei ole hyväksyttävää. Tärkeintä olisi uudistaa lunastuslaki mahdollisimman pian, Ala-Kopsala vaatii.
 

Lisätietoja: 
Atso Ala-Kopsala, puheenjohtaja, 050 349 3278
Jan-Ove Nyman, toiminnanjohtaja, 045 129 4427