Takaisin ​​​​​​​Maakunta ja maaseutu saivat hyvän edustuksen eduskuntaan MTK Keski-Pohjanmaan alueelta

Tiedote

​​​​​​​Maakunta ja maaseutu saivat hyvän edustuksen eduskuntaan MTK Keski-Pohjanmaan alueelta

06.04.2023

MTK Keski-Pohjanmaa on tyytyväinen eduskuntavaalien tulokseen. Maakunnan, maaseudun sekä sen elinkeinojen edunvalvonta on alueelta vahvasti läsnä eduskunnassa tulevaisuudessakin.

Sunnuntaina 2.4. käydyssä eduskuntavaalissa MTK Keski-Pohjanmaan toiminta-alueelta valittiin viisi henkilöä: Mauri Peltokangas (PS) Kokkolasta,  Mika Lintilä (Kesk) Toholammilta, Antti Kangas (PS) Sievistä, Pia Sillanpää (PS) Kokkolasta sekä Janne Jukkola (Kok) Lohtajalta. MTK Keski-Pohjanmaa tahtoo onnitella kaikkia valittuja.

- Valitut kansanedustajat edustavat hyvin keskipohjalaisia. Heillä on hyvää kosketuspintaa yrittäjyyteen sekä maaseudun mahdollisuuksiin. Odotan heidän kanssaan hyvää yhteistyötä etenkin  alueemme biotalouden kehittämisessä, MTK Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Jan-Ove Nyman sanoo.

Tulevalta edustakuntakaudelta odotetaan talouteen ja työllisyyteen liittyviä toimia. Kriisien alustama eduskuntavaali oli myös huoltovarmuus- ja turvallisuusvaali. Suomalainen maa- ja metsätalous on suomalaisen ruuantuotannon selkäranka ja energiantuotannon peruspilari. MTK nosti eduskuntavaaliohjelmassaan esiin kymmenen teesiä elävälle Suomelle. Teesit löytyvät osoitteesta www.mtk.fi/eduskuntavaalit.

Lisätietoja:
Jan-Ove Nyman, toiminnanjohtaja, 045 129 4427